Haslev Idrætsefterskole_105 Haslev Idrætsefterskole_106
kig-ind-1
kig-ind-2
topbillede3 Haslev Idrætsefterskole_088 Haslev Idrætsefterskole_110
topbillede4
fodbold_0007_Haslev idrætsefterskole 24 Haslev Idrætsefterskole_020

Nyheder

Følg med hvad der sker på HIS årgang 23/24 her på Facebook:

https://www.facebook.com/hishaslev

Her kan du se billeder fra tidligere årgange:

Årgang 22/23 har gjort deres indtog

Endelig blev vores gamle skole fyldt med smil, latter, råb, fart, spænding, trippende, slæbende og trampende fødder på gange og op og ned af trapper efter en stille sommerferie.

Vi kan mærke, at det bliver godt det her!!

25 år på HIS!!

Stort tillykke til Dorthe Christensen, som vi i starten af dette skoleår kunne fejre 25 års jubilæum for. Der ligger meget værdifuld ‘efterskole-know how’ gemt i hende – TAK fordi du stadig er her!

TAK for i år skønne HIS 21/22

Rejsegilde i vores nye samlingshal

I går eftermiddags holdt vi rejsegilde i forbindelse med vores nye hal🇩🇰 Vi havde besøg af arkitekten bag hallen, entreprenøren, en masse håndværkere og ikke mindst en pølsevogn ad libitum i 2 timer til stor glæde for alle 🌭🌭🌭

Fint besøg på HIS i dag 14/6-22

H.K.H. Kronprinsesse Mary og Chris MacDonald besøgte i dag Haslev Idrætsefterskole for at sætte fokus på trivsel blandt unge. Det sker for at markere afslutningen på Efterskolernes trivselsprojekt Me&We, som Mary Fonden og Just Human er engageret i.
Kronprinsessen talte bl.a. med efterskoleelever om temaer som ensomhed, sårbarhed, stress og forventninger, så de unge selv kan gøre os klogere på, hvordan vi bedst arbejder med trivslen blandt unge.
“Vi ved fra arbejdet med Me&We, at unge ikke alene har en stor indsigt i emnet, men også evner at sætte ord på det. Det er derfor vigtigt at lytte til og forstå de unge i stedet for at være belærende over for dem,” siger H.K.H. Kronprinsesse Mary.
Trivselsprojektet Me&We startede i 2018 som et samarbejde mellem Efterskolerne, Mary Fonden og Just Human med Tuborgfondet som finansiel partner. Gennem konkrete øvelser og uddannelse af lærere er projektets formål at styrke unges sociale kompetencer, sociale relationer og sociale fællesskaber for at give dem et værn mod mistrivsel. Selvom projektet officielt afsluttes i dag, fortsætter trivselsindsatsen på skolerne.
Læs mere om Me&We her: https://meandwe.dk/
 

Forældrearrangement oktober ’21

Vi inviterede alle forældre og søskende indenfor til at opleve en lille bitte snas af, hvad deres børn oplever på HIS i dagligdagen. Derudover inviterede vi pianist og komponist Arne Andreasen indenfor til at synge med os alle sammen, hvilket var rigtig hyggeligt og stemningsfuldt.

Forældrene fik også lov at prøve kræfter med et lidt teambuilding og vi spiste fælles aftensmad, inden vi samledes i hallen til præsentation af alle idrætslinjer og til den allerførste lillebitte gymnastikopvisning for 21/22.

 

Gensynsdag for 20/21

Som altid er det herligt at se sidste årgang igen, når vi inviterer til et lille hyggeligt besøg. Der blev grinet, krammet og fortalt historier, og så skulle vi også liiige se, om de kunne huske gymnastikserien og deres lanciers-trin  😉

HIS 21/22 drog af sted på linjeture

…til Berlin, Prag og Polen.

Alle på HIS drog i starten af oktober af huse ud i verden for at være sammen, opleve nyt, skabe bånd og dyrke sport. Danse/fitnesslinjen tog til Berlin, håndbold og fodbold tog turen til Polen og volleyball besøgte Prag. Det var nogle rigtig gode ture, hvor det var skønt at opleve lidt luft under vingerne igen.

 

Velgørenhedsdag ’21

Alle elever knoklede for at samle ind til skolebørn i Uganda med sponsorløb og bilvask.

Cecilie og Nicoline (to af lærerne) har for et par år siden været i Uganda og derigennem fået kontakt til en skole for lokale børn, som er hårdt trængt økonomisk. Kontakten er holdt ved lige og i år valgte vi at samle ind til at hjælpe netop KISA Children Centre i Uganda.

Eleverne samlede hele 62000 kr. ind, som vil blive overrakt.

 
Godt gået af HIS 21/22👏🏼👏🏼👏🏼

ENDELIG kunne vi byde årgang 19/20 indenfor til gensynsdag :-)

Det var med stor glæde og begejstring, at vi kunne byde forrige årgang indenfor til et dejligt gensyn fyldt med krammere, grin og snak om både ‘dengang’ og hvad de forskellige har gang i nu.

TAK fordi I mødte talstærkt op 😊

 

Stafet for livet

63 weekendelever deltage i ‘Stafet for livet’ i Haslev    ❤️
Stafetten holdes i gang i 24 timer ved enten løb eller gang og på den måde indsamles penge via sponsorer til Kræften Bekæmpelse.
 
Det er en tilbagevendende tradition, at HIS møder talstærkt op til Stafet for Livet i Haslev. I gennemsnit bliver det ofte til mere end et maraton pr. elev – og så er det samtidig super hyggeligt i HIS-lejren!
 
 

 

HIS summer atter af liv og glæde!

Vi er i fuld gang med et nyt efterskoleår med en ny flok nyudklækkede HIS’er – HIS 21/22 er kommet ualmindelig godt fra land, og vi glæder os over at få vores gamle skole fyldt med smil, grin, sang og livsglæde.

Det tegner i den grad til at blive et godt år!

 

 

Velgørenhedsdag med indsamling til Land Of Hope

En årlig tradition på HIS er indsamling til et humanitært projekt. I år samlede vi ind til Anja Lovens fantastiske arbejde i Nigeria med at redde de såkaldte ‘heksebørn’ fra  konsekvensen af en herskende overtro blandt befolkningen.

I år blev der samlet ikke mindre 74.174 kr. ind på at cykle, løbe og vaske biler til fordel for Land of Hopes prisværdige arbejde. Anja kom selv forbi HIS og fortalte om sit arbejde og modtog pengene fra de glade, stolte HIS’ere.

OL-dage på HIS

Den Olympiske Flamme blev atter engang tændt på HIS og lavede startskuddet til 3 begivenhedsrige OL-dage, hvor eleverne dystede i alt fra klassisk atletik til hockey, badminton, atletik, Fifa, basket, skak, høvdingebold og cykeldressur. Se vores FB for mange flere stemningsbilleder.

 

 

Generalforsamling 2020

Afholdelse af den udskudte generalforsamling fra foråret. En stor stor tak skal lyde til hele vores skolekreds for at stå bag vores skole. Køkkenet diskede op med lækker servering som en lille tak til de fremmødte.

 

Forældrecafé

Alle forældrene var på besøg for første gang, efter 20/21 har overtaget skolen, så det nu er dem, der inviterer indefor. Det blev et hurtigt visit til en kop kaffe, lidt info, en billedserie over de første dage og så naturligvis et hav af gensynskrammere.

Det er vildt at se, hvor meget der sker på de første 12 dage.

 

Årgang 20/21 fik udfordret sig selv i vand og på land

Alle er i dag blevet kastet ud i 1/10 triatlon. Der er blevet svømmet, cyklet og løbet i det skønneste solskinsvejr. Nu kan vi rigtig mærke, at vi er i gang!


 

Første navn på hjemgruppetrofæet

Rød hjemgruppe løb af med sejren i årets første hjemgruppedyst – det vil for nu stå hen i det uvisse, hvor længe de får lov at beholde det.

 

Tour de Haslev

I introdagene kom alle hjemgrupper på en teambuildingstur rundt på skolen og i Haslev for at lære hinanden, skolen og byen at kende (se flere billeder på vores facebookside).

 

ME & WE

Igen i år er vi med i projektet ‘Me&We’ (som tidligere hed Social Fitness).
Det er et projekt lavet af Mary Fonden, Just Human, Tuborg Fonden og Efterskoleforeningen. Det handler om at styrke unges sociale kompetencer, sociale relationer og sociale fællesskaber for at imødegå mistrivsel i form af stress, pres og ensomhed.
Alle elever har fået denne drikkedunk med et par fif til nogle gode smalltalkemner💬🎤
 

 

Velkommen til HIS 20-21

Hvor er det godt at være kommet igang igen med 143 glade, spændte, entusiastiske dejlige unge mennesker!

Vi kunne i år starte op i det vildeste solskinsvejr med velkomst udenfor i haven, hjemgruppemøder, på-gensyn-krammere til mor og far og så var der ellers åbnet for sluserne med fuld gas på at lære hinanden og HIS at kende.

Det tegner godt :-)

 

På ski i Wagrain

Årets skitur levede op til forventningerne, med sin sne, glimrende vejr og fantastisk humør. Der blev leget i sneen, kørt med hjemgrupper, lavet skiundervisning, spillet, hygget på værelserne, sovet og holdt aftensamlinger med kåring af skitrolde – og sidste aften årets skivenner.

 

Kortfilmsuge

Elever har tilkendegivet, hvilken rolle de bedst kunne se sig selv i i årets kortfilmsproduktion. Nogle var mest til at være bagved kameraet, noget ville gerne bidrage med manuskriptet og andre igen så sig selv som den helt store hollywoodstjerne.

Alle har de givet deres allerbedste besyv med, og det er der kommet en stribe fabelagtige kortfilm ud af. Det hele blev rundet af med et stort awardshow med konfetti, priser og glimmerkjoler. I år blev det kortfilmen Væddemålet, der løb af med titlen som bedste film.

 

Lidt highlights fra årets julegalla 2019

Traditionen tro med kirkegang, lodtrækning af gallapartner, julemiddag, musik, taler og lanciers i hallen.

 

Hyggelig morgenvækning luciamorgen

 

Udflugtsdag til Louisiana

I gik turen til Humlebæk, hvor blandt andet en fotoudstilling om de seneste årtiers forbrugsfest kunne ses på Louisiana. Derefter kørte vi en tur til hyggelige Køge, hvor der blev tid til lidt juleshopping og varm kakao.

 

Obligatorisk Selvvalgt Opgave

Eleverne har i den seneste tid arbejdet med deres obligatoriske selvvalgte opgaver (OSO), hvor de har skulle skrive en opgave om deres ønskejob og vejen dertil samt lave en jobansøgning og CV udfra et selvvalgt jobopslag.
Idag kulminerede det så med fiktive jobsamtaler med frivillige forældre som arbejdsgivere. En rigtig god – og lærerig oplevelse for alle (også de forældre, der deltog).

 

Volleyballlinjen tog medaljer med hjem fra Vestjylland

Hele volleyballlinjen har været til FM (forbundsmesterskaberne i KFUM Idræt), hvor det blev til guld og sølv til pigerne, mens drengene trods godt spil måtte se sig placeret lige uden for medaljespillet.

 

Dejligt gensyn med William Kvist

Vi har i dag haft besøg af tidligere elev William Kvist, som i sin tid vandt efterskole DM med HIS i fodbold.

William var med fodboldlinjen på banerne, hvor han delte lidt ud sin tips og tricks værktøjskasse og spillede med hos fodbolddrengene. Der udover holdt han foredrag for alle eleverne både om sit efterskoleliv på HIS og om sin tid som professionel fodboldspiller. Det er ALTID dejligt, når gamle elever kigger forbi:-)

 

Den 6. november kunne vi overrække 36.100 kr. til Red Barnet

Efter besøg og foredrag med katastrofechef Kristine Mærkedahl fra Red Barnet om deres hjælpearbejde, kunne vi overrække de penge, vi har samlet ind til børnene i Syrien, der er ramt af krigen.

Besøg af Daniel Rye

Daniel fortalte sin historie om at være gidsel hos Islamisk Stat i 398 dage i Syrien.

Han tryllebandt os alle med sine både grusomme og tankevækkende, men også humoristiske beretninger. Det har givet os noget at tænke over og sat vores egen tilværelse i perspektiv. Nu glæder vi os til besøg fra Red Barnet, hvor vi kan overrække vores indsamlede penge til deres arbejde med børnene i Syrien, der er ramt af krigen.

 

Forælderarrangement med foredrag af ungdomsforsker Søren Østergaard

Den 25. oktober blev alle forældre inviteret til arrangement på HIS. Vi startede med et forrygende fordrag af ungdomsforsker Søren Østergaard, der med tal og historier kunne sætte lys på den ungdomskultur de unge vokser op i i dag. Det blev videregivet med både alvor og humor – her iblandt lidt røde ører hos forældergenerationen, når der blev gættet på mængden af kys, kærester og alkohol hos denne, da de var unge.

Derefter stod den på aftensmad til alle til slut samledes vi i hallen, hvor alle idrætslinjerne fik mulighed for at vise lidt af, hvad de sysler med til daglig, og til aller sidst gav alle elever en lille bitte forsmag på, hvad der er i vente til årets fælles gymnastiskopvisning.

 

Hånboldcamp på HIS

Endnu engang slog vi dørene op for måske kommende HIS’ere, da ca. 50 U13 drenge og piger troppede op til et par dage på Haslev Idrætsefterskole med sved på panden, håndbold, hygge, nye venner – og en lille forsmag på, hvad efterskolelivet kan tilbyde.

 

Linjeture mod sød og øst

Alle fire idrætslinjer drog inden efterårsferien af sted på idræts- og kulturtur. Håndbold og fodbold drog mod øst til Gniewino i Polen, hvor den stod på træning, kampe og besøg i G’dansk i den gamle bydel og på World War 2 museum.

Volleyball og dans tog sydpå til Berlin, hvor der blev danset, set forestillinger og blandt andet spillet indendørs beachvolley (i oktober).

      

   

 

Kulturdag og musisk dag – to i én

7. oktober havde vi besøg af et par rappere, der skulle videregive kunsten til vores elever og senere skulle alle i biografen og se “Ser du månen Daniel” som optakt til det kommende besøg på HIS af Daniel Rye.

 

Velbesøgt “Efterskolernes Dag” på HIS

Tak til alle jer, der kiggede forbi og gjorde det muligt for vores nuværende elevhold stolte at vise deres skole frem.

Velgørenhedsdag 2019

Der blev løbet, cyklet og vasket biler til den store guldmedalje til fordel for børn berørt af krigen i Syrien. Tusind tak til alle, der bakkede op om vores elvers indsats.

 

Stafet for livet i Haslev – en tradition, der er kommet for at blive

For snart mange år i træk var HIS stærkt repræsenteret til årets “stafet for livet” i Haslev. Et døgn med samvær på den helt store klinge, hvor skolens store telt blev både opholdsstue, køkken og soveværelse for de elever, der blev på HIS i denne weekend. Det blev til i gennemsnit 52,5 km for de 26 elever, der deltog – en enkelt løb alene TO marathondistancer. Et lille kuriosum var, da eleverne spontant viste lidt af årets gymnastikserie, da de spille “Øde Ø” i højtalerne på pladsen.

 

Gensyn med 18/19

Stort set hele 18/19 (selv nogle af vores færøske elever) kiggede forbi til et glædeligt gensyn på HIS den 13. september.

 

OL på HIS – en klassiker

Idrætstemadagene i september stod endnu engang på bevægelse og sport med leg, samvær og fællesskab i fokus.

Eleverne blev inddelt i lande og derefter gik det løs med olympiske lege med alt hvad dertil hører; Indmarch, gymnastik, atletik, håndbold, dopingrygter, kampråb, medaljeceremoni og meget meget mere.

 

Chris MacDonald: Sluk mobilen og sov!

Så enkelt er det måske ikke og heller ikke helt så entydigt et buskab lød fra Chris MacDonald fra Just Human, der i dag på fornemste vis har haft fuldt fokus fra alle 144 elever til sit foredrag. Besøget af Chris er som en del af vores deltagelse for andet år i træk i projekt “Social fitness”, som efterskoleforeningen er primus motor på sammen med Just Human og Maryfonden.

 

Volleycamp 2019

Endnu engang slog vi dørene op for måske kommende HIS’ere med besøg af U12 og U14 drenge og piger, der  troppede op til et par dage på Haslev Idrætsefterskole med sved på panden, masser af volleyball, hygge, nye venner – og en lille forsmag på, hvad efterskolelivet kan tilbyde.

Minitri på HIS

Svøm, cykl, løb – over stok og sten til minitri i introugen.

 

19/20 på slap line for første gang

Den nye årgang kom rigtig på slap line overfor hinanden til årets lip sync battle, som er en del af nu-skal-vi-rigtig-lære-hinanden-at-kende-ugen. De gav den gas med alt fra John Travolta til det helt nye hippe.

 

Velkommen til HIS 19/20 – vi har glædet os!!

Stik mod alle traditioner ankom HIS 19/20 i regnvejr…

Heldigvis har det vist sig ikke at være sigende for, hvordan 19/20 ellers er kommet i gang – de første to uger har været GODE og er i den grad lovende for resten af året :-)

Efter 5 introdage med fuld tryk på, er det godt med en helt (u)almindelig hverdagsstart her på HIS!


Haslev Idrætsefterskole på tur

De seneste tre dage har eleverne spredt sig rundt på Sjælland, Bornholm og Sydsverige, hvor den har stået på vandring, teltur, cykeltur og en tur inspireret af et tema omkring Nak og Æd, hvor eleverne selv skulle stå for at skaffe sig føden.

DANMARKSMESTRE I FODBOLD 2019

Hisdrengene anno 2018/19 er de bedste til fodbold blandt alle landets idrætsefterskoler!

De drog af sted til Nordjylland med håbet og ambitionen om at nå en kvartfinaleplads og rejste hjem som mestre SÅDAN!

Majstævne 2019

Som ALTID glædeligt gensyn med en masse gamle HIS-elever og venner af huset.

Dagen blev nydt i solskin med masser af aktiviteter, knus og snak om gamle dage. Midt under festlighederne fik vi uventet besøg selveste Poul Krebs inklusiv hele bandet, som tog specielt 20 års-jubilarerne med en tur ned ad memorylane med “Sådan Nogen Som Os” – Tak Runi – det var stort!

Både drengene og pigerne gav den gas til DM i basket

Et pigehold og et drengehold drog mod DM i basketball sammen med Leif. Drengene kæmpede bravt, men måtte se sig slået i kvartfinalen og endte på en 5. plads. Pigerne gik igennem stævnet sejrsrigt og kunne på sidstedagen se GULDMEDALJER blive hængt om halsen og kan nu kalde sig danmarksmestre!!

Her ses den varme velkomst fra resten af skolens elever, da de vente hjem til Haslev.

HIS 19/20 til nye elevers aften

Første gang den kommende årgang 19/20 var samlet på Haslev Idrætsefterskole til fællessang, gymnastikopvisning, første træning på linjerne og første forsøg på at få sommerfuglene i maverne til at tage det lidt mere med ro – VI GLÆDER OS til at se jer alle igen til august!

 

Flygtningetema i dagene inden påske

De tre dage inden påskeferien blev eleverne udsat for en lille bitte bid af, hvad det vil sige at været tvunget til at skulle forlade deres hjem. Dagene blev skudt igang med besøg og foredrag af Hadji, der måtte flygte fra Syrien. Han fortalte meget åbenhjertigt om til rejse til Danmark og blandt andet om, hvad det år han tilbragte på efterskole, gjorde ved hans integration i det danske samfund.

Basketballholdene har også kurs mod DM

Både pigerne og drengene har kvalificeret sig til DM. Pigerne gik direkte videre og drengene blev kvalificeret efter en sølvmedalje til årets SM for efterskoler.

Se en lille snas fra SM her!

Forbundsmesterskaberne i håndbold i Ikast

Håndboldlinjen har været til weekendstævne i Ikast, hvor de har deltaget i forbundsmesterskaberne. Det blev en god indsats fra alle hold og stævnet blev sluttet af med en sejr i A-finalen til drenge-1, som kunne tage hjem med guldmedaljer efter en nervepirrende finale, hvor de efter forlænget spilletid måtte ud i straffekastskonkurrence, hvor HIS-drengene trak det længste strå!

Se afslutningen på straffekast her!

Se sejrsjubel her!

Årets gymnastikgalla for sjællandske efterskoler

Forrygende dag i Antvorskovhallen i Slagelse, hvor HIS’erne leverede en flot, medrivende og underholdende opvisning med 80’erne som gennemgående tema.

HIS’ Håndboldpiger er til DM!

Efter 3 sejre ud af 3 mulige er pigerne kvalificeret til DM. Kamp 2 mod Vojens blev en neglebider hvor vi vinder 15-14! Dermed var DM pladsen reelt sikret, men pigerne steppede op i puljefinalen mod Haarby og vandt 18-16 på en meget flot 2. halvleg.

Vi kan derfor bryste os af at være blandt landets 16 bedste håndboldefterskoler, og det er vi faktisk ret stolte af

Dansepigerne til sjællandsmesterskaberne

Dejlig dag til SM i dans for efterskoler. Desværre rakte det ikke til en plads til DM, men pigernes præstation var absolut godkendt!!

Valgår på HIS

Som optakt til årets folketingsvalg har vi i dag haft besøg af fem ungdomspolitikere fra SF, Radikale, Venstre, DF og Socialdemokraterne til en paneldebat, hvor spændende emner blev diskuteret med spørgsmål fra hissam og resten af elevflokken. Hele seancen blev flot styret af Nina og Emil.

 

Fuldt hus til sjællandsmesterskaberne i volley til både HIS drenge og -piger :-)

Stort tillykke til volleylinjens piger og drenge, der gjorde rent bord til sjællandsmesterskaberne i efterskolevolley på Grønsund.

Begge hold har dermed kvalificeret sig til DM for efterskoler i starten af maj.

 

Skoleweekend

Med fabelagtig fastelavnsfest, fjollet omvendtdag og afsluttende fantastisk gymnastikopvisning!

Årets skitur i Wagrain

Som så mange gange før drog vi af sted på skitur – for anden gang til lækre Wagrain, som bød på lækker sne og høj sol. Vi fik lært nybegynderne af stå på ski, og de rutinerede blev udfordret til at blive endnu bedre. Der blev kåret skitrolde, sunget aftensang, kørt hjemgruppeture og lavet gymnastikopvisning i fuldt skiornat midt i terrænet – til stor beundring (og moro) for de øvrige skiløbere i bakken.

Tusind tak til HIS 18/19 for en fantastisk uge i Wagrain.
Vi har nydt hvert øjeblik sammen med jer! #fællesskabfødesnårjegblirtilos

Kortfilmsdage

Tak for nole dejlige dage med kortfilmsproduktion – og TILLYKKE til “Under overfladen” som blev kåret til årets bedste kortfilm!

Efterskolernes aften

På efterskolernes aften i år havde vi omkring 80 familier på besøg, der fik et indblik i, hvad det vil sige at være elev på Haslev Idrætsefterskole. Skolen summede af liv og af 130 hisser, der elsker at vise deres skole frem.

Matematikdag med besøg af Luksusfælden

Kenneth fra Luksusfælden fortalte om økonomi og gav gode råd til at undgå at få besøg af ham og hans program🙃

Helt forrygende gallaaften for 18/19

Med elevrådet i spidsen som arrangører blev årets julegalla afviklet på fineste vis med lodtrækning af gallapartnere, alle i deres stiveste pus, lækker middag, musik og taler, lanciers og gymnastikserie og drinks og disko til at runde aftenen af med.

Fernisering

I dag fejrede vi, viste frem og takkede for den smukke smukke kunst, vi af Ny Carsberg Fondet er blevet skænket.

Billedserie og specialdesignet scenetæppe af Erik Steffensen samt kunst til både vores hall og spisesal.

Af hjertet tak – hvor er vi heldige!

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, bord og indendørs

Luciadag

8 piger valgte at give resten af skolen en bliv og dejlig opvågning på Luciadag.

Billedet indeholder sandsynligvis: 7 personer, smilende personer, nat

Terminsprøver

Tre dage, hvor elevernes forberedes på noget af det, der venter forude;-)

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, sidder og indendørs

Udflugtsdag til København

Hele HIS drog mod hovedstaden på udflugtsdag, hvor eleverne havde meldt sig på en af tre mulige aktiviteter: Rundvisning med en hjemløs med “Gadens Stemmer”, krimirundvisning om nogle af tidens største kriminalhistorier eller en tur på Experimentariet og se Body Worlds fantastiske udstilling af menneskekroppen.

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, folk, der står, græs, himmel, friluftsliv og natur

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, sidder og mad

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, smilende personer, friluftsliv

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, står og friluftsliv

FM i volleyball

En fantastisk dag til FM (ForbundsMesterskab)i volleyball er sluttet med sølvmedaljer til både drenge og piger efter flot moral og lækkert volleyspil hele dagen.

Billedet indeholder sandsynligvis: 11 personer, smilende personer

Billedet indeholder sandsynligvis: 11 personer, smilende personer, folk, der står

25 år på HIS!!

For præcis 25 år siden startede Torben her på Haslev Idrætsefterskole. Siden han startede, har han både været lærer, viceforstander og nu forstander.
Vi ønsker ham et stort tillykke. 🇩🇰

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer og indendørs

Heksebørnene i Nigeria

Vores mega seje elever har i år samlet penge ind til DINNødhjælp – deres overlevelse og til heksebørnene i Nigeria ❤️ Igår havde vi så besøg af stifteren af DINNødhjælp Anja Ringgren Lovén, som holdt foredrag for vores elever og 132 gæster, som havde valgt at deltage.
Ialt kunne vi overrække hende næsten 60.000 kr. til hendes børnehjem Land of Hope og heksebørnene i Nigeria.
Hun er en fantastisk inspirerende kvinde!

Billedet indeholder sandsynligvis: 33 personer, smilende personer, menneskemængde

Forælderarrangement på HIS

Efterårsforælderarrangement med foredrag v/ ungdomsforsker Søren Østergaard om ungdomskulturen i dag, aftensmad i hjemgrupper og smagsprøver på linjernes undervisning.
Tak for besøget.

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer og tekst

HIS CAMP 2018

I mens HIS’ERNE er sendt på en velfortjent efterårsferie, så er der stadig liv på den gamle skole 🏆
Vi har igen i år HIS HÅNDBOLD CAMP med en masse håndboldtalenter 

En speciel stor tak til de fire HIS’ere: Emil, Johannes, Emma og Laura. Uden jer havde HIS CAMP 2018 ikke været det samme 🏆

Billedet indeholder sandsynligvis: 22 personer, smilende personer, friluftsliv

Linjeture 2018

Alle fire idrætslinjer har været på linjeture rundt om i Europa. Håndbold og foldbold har været i Gdansk i Polen og volleyball og danse/fitness har været i Berlin i Tyskland. Alle har både trænet intensivt, nydt socialt samvær på linjen og stiftet bekendskab med den lokale kultur – den den sportslig og den kulturelle.

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, folk, der står og friluftsliv

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer og friluftsliv

 

Billedet indeholder sandsynligvis: 17 personer, smilende personer, folk, der danser, folk, der sidder og sko

 

 

Billedet indeholder sandsynligvis: 14 personer, smilende personer, folk, der dyrker sport, basketballbane og shorts

Efterskolernes Køkkentjans

HIS er i år med i projektet ‘Efterskolernes køkkentjans’. Projektet skal være med til at give efterskoleelever lysten og modet til at tage vare på mad, måltider, sig selv og hinanden. Projektet er udarbejdet af Efterskoleforeningen og Madkulturen🍴🍽
Idag er den første dag med projektet her på HIS, og vi skal smage på en masse krydderier og blandt andet sylte agurker og pærer, som vi senere skal spise til henholdvis gammeldags kylling og Pære Belle Helene🍐🥒

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, folk, der sidder, bord, indendørs og mad

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, mad

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, folk, der sidder og indendørs

Digital dannelse

Aftenens program stod på “digital dannelse”. Der var oplysning og debat om adfærd og datasikkerhed på de sociale medier. Engagementet og opmærksomheden var i den grad at spore hos både elever og Jacob (foredragsholder fra Digital Dannelse).

Billedet indeholder sandsynligvis: 5 personer, smilende personer, indendørs

Efterskolernes dag 2018

TAK for besøget til de mange mange, der lagde vejen forbi Haselv Idrætsefterskole på efterskolernes dag – vi elsker at vise vores skole frem:-)

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person

AKTIONSDAG PÅ HIS

Der rulles, løbes, cykles og vaskes biler til fordel for “Din Nødhjælp”, der hjælper heksebørnene i Nigeria.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler, sko, træ, plante, friluftsliv og naturBilledet indeholder sandsynligvis: 2 personer, cykel og friluftslivBilledet indeholder sandsynligvis: 3 personer, bil, træ og friluftslivBilledet indeholder sandsynligvis: 3 personer, folk, der står, himmel, sko, træ, barn og friluftsliv

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler, friluftsliv

Dejligt gensyn med HIS 17/18🤩😊

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer og indendørs

Olympiske lege på HIS

Tre dage med alt fra traditionel atletik til cykeldressur er afsluttet med stor medaljeceremoni for årgang 18/19.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, cykel og basketballbane

 

Stafet for livet i Haslev

er nu fløjtet af, og de 69 weekendelever har tilsammen tilbagelagt 3000 km på 24 timer – et gennemsnit på 43 km pr. elev (eller distancen til Egypten😁).

Nogle elever havde sat sig individuelle mål og fik rundet helt op til 90 km🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️💪🏼👍🏻
Tak for et fantastisk døgn😊

Billedet indeholder sandsynligvis: 8 personer, smilende personer, menneskemængde, himmel og friluftsliv

Social fitness – bliv stærkere sammen

I år er HIS udvalgt til at være med i projektet ‘Social Fitness – bliv stærke sammen’, som er udarbejdet af Mary Fonden, Just Human og Efterskoleforeningen.
De fleste unge i Danmark har det godt, men der er også unge, som får flere skrammer, end de kan tåle, og hvor udfordringerne ikke nødvendigvis gør dem stærkere, men bliver til mistrivsel. De har svært ved at leve op til de krav, de selv og andre stiller.
Det vil Mary Fonden, Just Human og Efterskoleforeningen gerne hjælpe de unge mennesker til at takle bedre, og derfor har de udviklet dette materiale med aktiviteter og øvelser, som skal gøre dem opmærksomme på deres betydning for fællesskabet, sociale relationer og lade dem opleve på egen krop, hvad det betyder for deres overskud at tage en pause og få deres søvn. Derfor vil eleverne igennem skoleåret blive præsenteret for øvelser, der vil hjælpe dem med at styrke disse kompetencer.

 – sammen med Mary FondenJust Human og Efterskoleforeningen

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst

Forstander Torben Svendsen er klar til at byde 18/19 velkommen.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler, står og friluftsliv

Kære 17/18 – tusind tak for et forrygende år med jer!!

Fodboldrengene og -pigerne sluttede dette års række af DM af

Begge hold havde kvalificeret sig; drengene ved at blive sjællandsmestre og pigerne ved at blive en flot flot nr. to til SM. Til DM blev der på ingen måde sparet på kræfterne og de kunne stikke snuderne hjemad med meget velfortjent med henholdsvis en 5. og en 8. plads – det er GODT gået!!

HIS-danserne dansede sig også til DM

Dansepigerne blev en flot nr. 3 på Sjælland og det sikrede dem en tur langt nord på i det jyske til DM. Godt vi har en flok piger, der ikke er bange for at bruge snakke- og sovetøjet… ellers var det blevet 9 laaange timer i bus;-)

Pigerne til volley-DM

Efter et sjællandsmesterskab, hvor alt flaskede sig for pigerne, som kunne returnere med som sjællandsmestre, så blev det kun til lige ved og næsten for drengene. De spillede sig til en flot bronzemedalje, men dette var desværre ikke nok til at kvalificere sig til DM.

Pigerne gav den hele armen til DM, men mødte deres overmænd, Ikast, til semifinalen. De rejste sig heldigvis igen og sikrede sig en flot flot 3. plads ved at slå Hedemølle i bronzekampen.

Igen i år kvalificerede drengene sig til basket-DM

udover den idrætslinje, man har valgt, er der mulighed for at vælge en masse andre forskellige aktiviteter. Blandt andet kan man vælge basketball i periodefag. Dette gjorde en del af drengene og de gjorde det så godt, at de også kom med til DM. Desværre blev det ikke til den semifinaleplads coach-LA havde håbet på, men helt afgjort bestået – både på spil og hygge:-)

Forbundsmesterskaberne (FM) i Ikast

Blev som sædvanlig en dejlig oplevelse med alle vores håndboldspillere. Det er en weekend med masser af håndbold og socialt samvær, hvor man oplever det helt unikke at være af sted som ‘HIS-hold’.

Piger brillerede ved at hive en flot bronzemedalje hjem, mens drengene sluttede på en flot 4. plads.

Efterskolernes traditionsrige gymnastikgalla

Deltog vi selvfølgelig i igen i år, hvor nogle af vores kreative elever havde fabrikeret en lækker “skyline” til årets opvisning fra HIS.

Flygtningetema i påskedagene

De tre sidste dage inden påskeferien var der temadage, hvor “flygtninge” var overskriften. Vi har arbejdet med fordomme, følelser om flugt og haft besøg af Hadji, der flygtede alene fra Syrien, da han var 15 år for at undgå at blive sendt i krig.

Ualmindelig skøn skitur med alle hisserne i Wagrain

Netop hjemvendt efter 5 fantastiske skidage i Østrigske Wagrain.

Det var første gang vi tog til Wagrain, men forhåbentlig ikke sidste. Vi blev mødt af meget venlige folk på hotellet og i skiudlejningen, hvor der var styr på tingene. På pisterne var der høj sol, vindstille, lige under frysepunktet og masser af god sne. Der var gode udfordringer og rigeligt med pister for de øvede og alle dem, der ikke havde stået på ski før, kom sikkert og flot ned af de blå og røde pister, nogle nåede sågar at stifte bekendtskab med de sorte. Vi er SÅ stolte af 17/18 på ski!!

Derudover var det en stor fornøjelse at være på tur med jer – hvor er vi heldige:-)

His 17/18 – Wagrain

Både piger og drenge til DM i indefodbold 2018

Både pigerne og drengene kvalificerede sig til årets danmarksmesterskab i indendørs fodbold for idrætsefterskoler 2018.

Drengene ovenikøbet så overbevisende, at de kom hjem med pokalen som sjællandsmestre, hvor pigerne desværre måtte se sig slået i semifinalen. Vi glæder os til at følge alle holdene til DM!

Forældrearrangement for 17/18

Der var fuldt hus, da vi lige efter efterårsferien havde inviteret alle forældre og søskende til foredrag med ungdomsforsker Søren Østergaard på HIS. Efter et morsomt foredrag, hvor vi fik grinet lidt af os selv, spiste vi aftensmad sammen, hvorefter alle linjerne fik lov at vise lidt af det, vi hygger os med til daglig. Til sidst var hele 17/18 på slap linje og kastede sig ud i at vise det aller første, der er øvet på i fællesgymnastik.

Linjeture 2017

Som noget nyt i år, har alle idrætslinjer været på ture rundt om i Europa for at møde deres sport i andre kulturer.

Håndboldlinjen i Malaga

Danse/fitness i Berlin

Volleylinjen i Berlin

Fodboldlinjen i Amsterdam

Stafet for Livet

Igen i år deltog Haslev Idrætsefterskole i Stafet for Livet og løb og gik sig igennem mængder af mudder med højt humør og smil på læben. Det lykkedes endnu engang at blive den skole, der samlet løb flest omgange til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

BAD TASTE PARTY 2017

Skønne, dejlige hisser, der tør give lidt slip på formerne kaste sig ud disciplinen “at være grimme” :-D

AKTIONSDAG 2017

Årgang 17/18 ydede en kæmpe indsats til årets aktionsdag, hvor der blev vasket biler, løbet, cyklet og rullet til fordel for UNICEF – godt gået!!

HIS 17-18 er kommet rigtig godt i gang!

Et par hektiske uger er ved at være til ende for den nye årgang på HIS.

140 glade, søde, livlige, skønne unge mennesker har taget HIS-ånden til sig og har givet den gas med alt det, de er blevet budt her de første 2 uger af deres efterskoleår.

Det tegner godt og vi ser frem til 40 uger mere sammen med 17-18!!

20882752_1309508599118619_6890023258897995778_n

opstar 171

opstart 17

opstart17

20842023_1309091189160360_588766194769060521_n

afslut1

Kære HIS 16/17 TUSIND tak for en forrygende år med jer!

Årgang 16/17 er sendt på sommerferie (mange med et pitstop med lidt efterskolestemning på Roskilde:-). Eleverne og deres forældre blev sendt af sted med taler, musik, sang fra lærerne, billedkavalkade, afgangsbeviser og så naturligvis med alle de kram og tårer, der skal til sådan en dag.

Vi har nydt den tid, vi fik med jer til fulde og ønsker jer alle al verdens held og lykke på jeres videre færd. Vi håber, at vi altid får lov at have en lille plads i jeres hjerter – I vil være i vores.

Skolen er allerede på den anden ende med renoveringsarbejder hist og pist – blandt andet skal nogle af drengene have nyt bad og toilet, så vi er snart klar til at modtage årgang 17/18.

Vi på HIS ønsker jer en rigtig god sommer!

afslut3

afslut6

afslut5

aslut2

aflsut4

 

Revideret værdigrundlag på HIS

Den 31. maj vedtog bestyrelsen et revideret og moderniseret værdigrundlag for Haslev Idrætsefterskole.

Den nye formulering er blevet til gennem drøftelser og værdidebatter med medarbejdere og bestyrelse på HIS og eleverne har allerede stiftet bekendtskab med ordene også, da de fem ord har været overskrift på hver sin uges morgensangstema her i foråret.

Værdigrundlag

Fællesskab:

  • Fællesskabet på HIS bliver til i samspillet mellem elever og medarbejdere, hvor alle har et ansvar for at bidrage til det forpligtende fællesskab, hvor der er plads til den enkelte og hvor alle føler sig som en del af noget større.

Respekt:

  • Respekt for hinanden, for aftaler og for fælles beslutninger, herunder respekt overfor hinandens holdninger og forskelligheder.

Engagement:

  • Deltage aktivt i skolens liv og aktiviteter, hvor du tør at sætte dig selv i spil med nysgerrighed, nærvær og medmenneskelig interesse.

Udfordringer:

  • Søger at udfordre eleverne både på krop, ånd og faglighed med afsæt i den enkelte, det fælles og det uvante.

Humor:

  • Glæde, varme, empati, latter, uhøjtidelighed, smil.

 

Et lille smugkig på HIS-holdet 17-18

Fredag d. 28. april havde vi fornøjelsen af at byde årgang 17-18 velkommen på HIS til en lille bitte forsmag på, hvad der venter dem efter sommerferien.

Skolen blev hurtigt fyldt op af spændte og glade unge mennesker med en stor portion forventningsfulde sommerfugle i maven. Det blev en skøn aften, hvor der blev snakket, leget, spillet, spist, sunget og prøvet spillertøj og HIS-dragt.

Det bliver godt – det er vi ikke i tvivl om!

17 18 dasn 17 18 fodbold 17 18 håndbold 17 18 piger fodbold 17 18 volley 17 18

Godkendt præstation til både pige- og drengeholdet til årets FM i håndbold

Hisbussen kørte fredag til Jylland for at deltage i årets Forbundsmesterskaber. De havde en god, hyggelig, udbytterig og skøn weekend sammen med masser af håndbold, hvor pigerne sluttede som nummer 4 og drengene spillede sig i finalen, hvor de desværre måtte se sig stået af ISI. Godt gået allesammen!!

håndbold FM

piger håndbold FM

Drenge håndbold FM

 

Sjællandsmestre i fodbold

Det er i år lykkes både pigerne og drengene i fodbold at blive sjællandsmestre.

Drengene sikrede sig sjællandsmesterskabet allerede efter næstsidste kamp og pigerne fik mesterskabet i hus med en 3-0 sejr i lokalopgøret her i Haslev.

Begge hold er nu klar til DM for efterskoler, som spilles den 17.-19. maj i Vivild.

STORT TILLYKKE

fodbolddrenge bille

Opstilling til fotosession efter drengenes sidste turneringskamp.

fodboldpigerne Sjællandsmestre

Vinder gruppekram, efter pigernes sejr 3-0 over SØS

fodboldholdet sjællandsmestre

Fodboldlinjen på HIS 16/17

 

Bragende succesfuld første opvisning for 16/17

I weekenden var hel årgang 16/17 i Faxe, hvor de brillerede med årets fælles gymnastikopvisning. Hverken elever eller lærere kunne få armene ned efter opvisningen, hvor alt klappede!!

Rigtig rigtig godt gået :-)

IMG_5168IMG_5169IMG_5167

Stort tillykke til Frida

Vinder af efterskoleophold1

Forstander Torben Svendsen overrækker den flotte præmie til Frida

Frida Axelholm er en af de mange elever til næste årgang, som har deltaget i konkurrencen “Vind et efterskoleophold”, hvor man kunne vælge mellem ca. 20 forskellige efterskoler med alt betalt. Frida var den heldige og til vores held valgte Frida Haslev Idrætsefterskole. Vi glæder os på Fridas (og familiens) vegne og ser frem til et fedt år med både hende og alle de andre på den kommende årgang “HIS 17/18”.

Vinder af efterskoleophold2

Frida flankeret af sin mor og far.

Musikeftermiddag

Med  musikforedrag med inspiration fra 60’ernes musiktradition og capoeiraopvisning i hallen, hvor man efterfølgende selv skulle prøve kræfter med den brasilianske “dans”.

musikefter4 musikeftermiddag3 musikeftersmiddag 2 musikeftersmiddag1

Årets skitur afviklet i smukke Hemsedal

Se vores facebookside for mange flere skønne billeder:-)

Hemsedal 1 Hemsedal 2 hemsedal 3 hemsedal 5 Hemsedal 6

Ny håndboldtræner på Haslev Idrætsefterskole

Det er med stor glæde, at vi på torsdag kan byde velkommen til Jeppe Blume Thøgersen på HIS.

Jeppe skal varetage pigernes håndboldtræning og bl.a. undervise i engelsk og deltage i alle efterskolelivets facetter.

Jeppe har selv været aktiv håndboldspiller på højt plan og står i spidsen for TMS’ U16 piger. Jeppe har udover sin håndbolderfaring en uddannelse som fysioterapeut bag sig, som vi også glæder os til kan komme i spil i hans virke på HIS.

jeppe

HIS-bussen tog turen til Klintsøgaard

Håndboldlinjen har idag været på Klintsøgaard Idrætsefterskole, hvor pigerne vandt 25-13, og drengene vandt 35-24. Begge hold var naturligvis meget glade.

14937207_1044320222304126_4180451955680520882_n

Volleylinjen har været til stævne på Lindenborg

Både drengene og pigerne gjorde rent bord ved stævnet i Lindenborg.

14729204_1038366849566130_9217957597155133243_n 14729313_1038327212903427_291650198700848505_n

HISSERNE tager på ferie og camps’ne flytter ind

I efterårsferien har vi haft rykind af håndbold- og volleyballspillere, som udover at kunne dygtiggøre sig i deres sport også fik et lille indblik i, hvad det vil sige at gå på efterskole.

14695357_1030920453644103_2127318624343154419_n 14712752_1035055533230595_4481198426123421143_o

Forældredag på HIS

De første 10 ugers efterskoleliv afsluttes med familiebesøg, hvor HIS blev omdannet til “arbejdende værksteder” for diverse valgfag og periodefag. Efter fælles aftensmad afsluttede vi dagen samlet i hallen, hvor alle idrætslinjerne fik lov at vise, hvad de arbejder med i dagligdagen og vi fik også en snas af, hvad årets gymnastikopvisning kommer til at indeholde.

Vi glæder os til de mange uger, som kommer.

14753263_1029361903799958_5981580782921099683_o 14711612_1029362003799948_7068276598189937969_o 14589781_1029361987133283_6688791011754737322_o 14700868_1029362007133281_5298704846158129775_o 14717302_1029362123799936_7582484934671471184_n 14714898_1029362257133256_6168611002494768882_o 14753435_1029362380466577_4700452184253039741_o 14682192_1029362447133237_221256639522321658_o 14691335_1029362527133229_4190189907866028361_o 14715525_1029362627133219_6626767415745044146_o 14700797_1029362623799886_3903856552563712633_o 14612497_1029362903799858_2363158357273895296_o 14712915_1029362953799853_609036457129925976_o 14681965_1029363110466504_8936626169540927642_o

HISSER hittede til triathlon

4 seje HIS-elever deltog i Hårslev Efterskoles Triathlon og det blev til 4 flotte præstationer. Ikke mindst Nicolines sejr hos pigerne i tiden 1:44:20 (450 m svøm, 23 km cykel og 5,3 km løb)

14729227_1027179150684900_6921185473653808346_n 14519796_1027179114018237_8304367622031910456_n 14716189_1027179144018234_8456527228595151172_n

Skoleaften med Tim Metz

I dag havde vi besøg af Tim Metz, der på underholdende vis snakkede om kulturforskelle mellem Danmark og USA – højaktuelt midt i en intens og til tider uskøn valgkamp.

14725638_1026744774061671_6094911453388302853_n

Startskuddet til årets kampe i fodbold

Så er efterskoleturneringen i gang. Tre sejre over Vestsjælland. Drenge 2 vandt 3-0, drenge 1 vandt 3-1 og pigerne vandt hele 12-0 – STORT tillykke.

14469452_1022757287793753_6723413419767088484_n

Digitaldannelse gæstede HIS på en skoleaften

Eleverne har i aften haft besøg af Jacob fra Digital Dannelse, hvor der blev diskuteret digitale fællesskaber, digital identitet, digitale fodspor – og generelt hvordan man begår sig online.
Spændende og yderst vigtigt for alle aldersgrupper.

14469673_1016260255110123_4246295995492009824_n

Omkring 600 lagde vejen forbi HIS på efterskolernes dag

I pragtfuldt solskin tog elever og medarbejdere imod alle de besøgende, som havde valgt at lægge vejen forbi Haslev Idrætsefterskole på efterskolernes dag.

Det er en pragtfuld dag, hvor alle stolte får lov at vise “deres” skole frem. De næste dage står den nu på at sortere i alle de indkomne tilmeldinger, sende svar og invitere til optagelsessamtaler.

Vi takker mange gange for alle dem, der kiggede ind:-)

14425450_1014879721914843_258988765913700486_o 14435320_1014879818581500_4053045700045721926_o 14468472_1014879941914821_417049275368948608_o 14468548_1014879835248165_1424123687431746833_o 14424680_1014879951914820_1586094412300736430_o

Årets aktionsdag gav 41.727,50 kr. til UNICEF

Alle elever på HIS ydede en stor indsats lørdag for at skrabe så mange penge som muligt ind for at hjæpe andre, som ikke er tilnærmelsesvis så priviligerede som dem selv. Der blev vasket biler og løbet, cyklet og rullet sponserløb til fordel for UNICEF’s hjælpearbejde for børn i de krigsramte områder i Syrien.

14470422_1013883672014448_2170360596150789995_n 14479589_1013883665347782_7755256812532551374_n 14448937_1013883808681101_7880771054595653686_n 14462856_1013883355347813_5648131396826068124_n

HIS gav den gas til Stafet For Livet

Vi pakkede i weekenden hele Haslev Idrætsefterskole sammen for at deltage i Stafet For Livet. 50 HIS’er gav den hele armen i den gode sags tjeneste og løb tilsammen over 2000 km. Det blev i gennemsnit ca. et maraton til hver – godt gået.

Ud over en masse kilometer i benene var det ren nydelse med skønt vejr, gode elever og herlig lejrstemning hele vejen igennem.

stafet-20162 stafet-20161

Velkommen Lars!!

Vi har i dag fornøjelsen af at kunne præsentere vores nye køkkenleder Lars Petersen.

Lars er uddannet kok og har i de sidste 15 år været selvstændig og de sidste 6 år drevet café/restaurant med blandt andet Herlufholm Idrætscenter som brugere.

Vi glæder os meget – både elever og medarbejdere til at give Lars en rigtig god start her på HIS.

lars petersen 2 Lars Petersen

Herlig start på skoleåret for HIS 2016/17

Efterskoleåret for HIS 16/17 blev skudt igang på vanlig vis med introuge fyldt med teambuilding, informationer og blot det at skulle vænne sig til at være efterskoleelev med alt, hvad det indebærer.

Det tegner godt – skolen er fyldt med glade, sjove, omsorgsfulde, energifyldte unge mennesker der vil hinanden og efterskolelivet.

opstart 2016 8

Alle samlet til fælles sang ved ankomst til HIS med maver og hoveder fuld af sommerfugle.

opstart 16 2

Træning på volleylinjen

Opstart 2016

“Følg Signe” til dans.

opstart 2016 4

Fodboldpiger i skøn forening

opstart 2016 5

…drengene klar til info om dagens træning.

opstart 2016 3

Håndboldlinjen træner paraderne.

opstart 2016 6

Spillebulehyge i spisesalen.

opstart 2016 7

Med al den motion og sundhed er der brug for god kage:-)

TAK til 15/16 for et helt forrygende år

Den sidste hektiske uge er afsluttet med eksamener, afslutningstur, sommerfest, mindebogsskrivning, rengøring, dimission og så det sidste farvel og den sidste krammer.

Det har været en stor stor fornøjelse af huse disse 122 unge mennesker gennem et skønt, herligt og vildt efterskoleår.

Nu er der blot tilbage at sige: Spred jeres vinger – vi ved de kan bære – og flyv ud og mød verden. Pas samtidig på jer selv og lov at kigge forbi til gammel elevdag i september.

sidste dag

HISSERNE 15/16

sidste dag 3

Der er pres på lærernes mindebogsskrivningsevner.

sidste dag 4

Hygge og nærvær den sidste aften.

sidste dag 2

Den sidste helt personlige tale til eleverne efterfulgt af ‘godnatsang’.

sidste dag 7

Overrækkelse af afgangsbeviser, dimissionstale, billedshow og sang.

sidste dag 6

Så krammes der farvel – først med alle medarbejderne og…

sidste dag 5

…dernæst i en stor gruppe.

 PÅ GENSYN!!

Majstævne med fantastisk vejr og stort fremmøde med et virvar af besøgende

Det skønneste solskinsvejr og et massivt fremmøde af tidligere elever og familier dannede rammen om dette års ‘gammel-elev-dag’ her på HIS.

majstævne7

Haslev Idrætsefterskole er denne majdag omdannet til en fælles legeplads for alle med ‘HIS’ i blodet. De nuværende elever og medarbejdere sørgede for, at der hele dagen igennem var et stort udbud af aktiviteter at samles om og snakke ‘gamle dage’ ud fra. Der var fodboldkamp i haven, håndbold i hallen og trampolinspring i springhallen. I gårdspladsen var der pandekagebod, pølsebod og borde med caféhygge, hvor man også kunne hygge med snobrødsbagning. Inde på skolen blev der sunget fællessang i foredragssalen, vist teater og hørt røverhistorier fra jubilæumsholdene.

Det hele blev sluttet af med allstarskamp i volleyball, hvor de aldrende medarbejdere måtte se sig slået af de ikke helt så aldrende gamle elever og som kronen på værket gav elevhold 15/16 den gas til deres allersidste gymnastikopvisning.

Vi takker for besøget og glæder os allerede til næste år, hvor vi håber at se lige så mange besøgende – det varmer at se SÅ mange ‘HISSER’ på samme sted:-)

5 års jubilarer

5-års jubilarerne

10 års jubilarer

10-års jubilarer

15 års jubilarer

15-års jubilarer

20 års jubilarer

20 års jubilarer

25 års jubilarer

25-års jubilarer

50 års jubilarer

50-års jubilarer

60 års jubilarer

60-års jubilarer

majstævne2

Hele holdet bag årets forestilling

majstævne5

Fodbolddrenge til DM

Fra den 18. maj deltager fodbolddrengene i DM, som i år afvikles på Gørlev Idrætsefterskole. Interesserede kan følge begivenheden på http://www.efterskoledm2016.com/ eller på facebook https://www.facebook.com/EfterskoleDM2016/?fref=ts God fornøjelse til jer og held og lykke til drengene.

TAK til alle, der bidrog til afviklingen af dette års DM i volleyball på HIS

Vi havde nogle forrygende dage med pragtfuld volley og skønt selskab.

For HIS-drengenes vedkommende blev det til en 5. plads, mens pigerne kunne bryste sig af at have fået sølvmedaljer om halsen.

drenge volley dm volley søvl dm banner volley dm volleypiger dm

Volley-DM på HIS

På tirsdag åbner vi dørene for yderligere 200 efterskoleelever, når vi afholder årets DM i volleyball for efterskoler.

Se dagenes program i kalenderen og følg os på facebook – enten på vores side eller på DM-siden.

Vi glæder os til at se volleyspillere fra hele landet give den gas i hallen.

Fodbolddrengene sluttede på førstepladsen i kvalifikationsturneringen på Sjælland

Med en overbevisende 3-1 sejr over SØS kunne HIS-drengene, allerede efter anden sidste kamp, række armene i vejret og slutte som vinder af sjællandspuljen i fodbold for idrætsefterskoler.

Vi glæder os til DM:-)

drenge dm fodbold drenge dm2

Forrygende uge i idrættens tegn på HIS

Guld til sjællandsmesterskaberne i volleyball i A-rækken til både pigerne og drengene, nu glæder vi os til DM – som afholdes her hos os på HIS.

Volley guld SM

Håndboldpigerne tog til Jylland for at spille playoff om en plads til DM. Det lykkedes, da pigerne overbevisende vandt de to første kampe, hvilket var nok til en plads til DM sammen med drengene.

Håndboldpiger til DM

STORT TILLYKKE til dem alle!!

Håndboldrengene direkte til DM efter kvalifikationsstævne – pigerne spillede sig videre til endnu et kval-stævne.

Både håndbolddrengene og -pigerne var i kamp i går, hvor de skulle kæmpe med SØS, KIES, Gunslevholm og Klintsøgaard om pladserne til DM. Drengene vandt deres første kamp og er dermed direkte videre. Pigerne tabte desværre deres første kamp, men rejste sig og vandt overbevisende den anden kamp mod Gunslevholm med 10 overskydende mål og sikrede sig derved endnu en mulighed for at kvalificere sig til DM med et kval-stævne i Jylland.

Playoff 2 Playoff drenge

Vel hjemme efter en skønherlig uge i Østrig.

Så har alle hisserne været på ski endnu engang. Vi havde en dejlig uge i Østrig med ski, grin og masser af hygge. Skiføret var ikke det bedste, vi har oplevet, men hvad gør det, når man er selskab med SÅ skønne unge mennesker!!

DSCN3605 DSCN3606 sidste dag i østrig dejligt vejr Piger i liften i Østrig Med pingvin i Østrig DSCN3600

Så er HIS atter fyldt med latter, kram og aktive efterskoleelever efter en lang juleferie

Vi ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på et herligt halvt år med årgang 15/16 og frem mod endnu mere nærvær og fede oplevelser i det næste. Først for er en temauge, hvor der står kortfilm på programmet og lige i hælene på den årets skitur, som alle ser frem til.

julegalla

SM i håndbold på HIS

Der har været afholdt SM kampe for både drengene og pigerne på HIS i denne uge. Drenge spille uafgjort mod Gunslevholm og vandt over Grønsund, mens pigerne både tabte og vandt kampe.

Skøn dag med masser af god håndboldstemning i hallen.

sm håndbold1 sm håndbold2

SKIINTRO

Så er årets skitur sat i søen med info om sted, tøj og en masse praktisk. Vi glæder os til den fedeste uge i Nassfeld med ski for både øvede og begyndere og derudover fyldt med en masse hygge og gode timer sammen.

skitur2 skitur1 skitur 3

Volley på guldkurs

Eleverne tog det gode spil med fra træningerne hjemme på skolen til årets opstartsstævne i region Sjælland. De viste god holdånd og kontinuitet gennem alle kampe, hvilket resulterede i en førsteplads til både piger og drenge.

volley221015

Volleylinjen årgang 15/16

Forældrearrangement med fuld knald på

Alle forældre og søskende var inviteret til en eftermiddag og aften med fuld knald på aktivitetsbarometret.

Vi lagde ud med at få udvidet vores horisont med ‘dagens ungdom’ i centrum. Med humor, varme og alvor fik ungdomsforsker Søren Østergaard listet sit fine budskab om nysgerrighedens store betydning for vor tids ungdom af sted.

Efterfølgende gav de forskellige periodefag smagsprøver på, hvad de har arbejdet med de sidste 8 uger. Design havde udstilling i pejsestuen, der blev sprunget igennem i springcentret, cyklet i spinning og tændt bål i haven. De heldige og opmærksomme kunne pludselig blive overrasket af en farvet ballon, der var startskuddet til lidt improviseret drama.

Da bålet var slukket var der mad til alle 500 og til sidst samledes vi allesammen i den store hal, hvor alle linjer stolt viste, hvad de arbejder med og hvor langt de er nået på kun 2 måneder.

Som afslutning sang alle med på Linedanser inden der blev uddelt feriekrammere til alle.

Rigtig god ferie!

Dans3

Danselinjen

Fodbold2

Fodbold

Fodbold4

Fodbold

Gymnastik6

Gymnastiklinjen

Håndbold5

Håndboldlinjen viser deres kampdans

Volley1

Volleylinjen

Sang sidst

Sang og ‘god ferie’.

Rent bord på drengesiden i duatlon

Periodefaget ‘fysisk træning’ drog i onsdags til Hårslev for at dyste med andre efterskoler i duatlon og triatlon.

Tidtagningsapparatet fejlede desværre i triatlonen, så der kender vi ikke placeringerne. I duatlon fungerede det heldigvis upåklageligt og holdet drog stolte hjem med rent bord på drengesiden.

Magnus vandt den individuelle konkurrence og sammen med Jeppe og Christian tog han også guld i holdkonkurrencen.

STORT TILLYKKE!!

Duatlon

Jeppe, Christian og Magnus

Stort rykind på efterskolernes dag

Tak til alle, der valgte at kigge forbi HIS på efterskolernes dag. Vi havde fornøjelsen af mere end 500 besøgende, og på kontoret sidder Lis nu og fordeler ansøgninger om optagelse ud på de rigtige årgange, giver tilbagemeldinger og inviterer til optagelsessamtaler til alle dem, der har sendt et ønske ind om at blive elev på Haslev Idrætsefterskole.

efterskolernes dag

Dejligt at se årgang 14/15 igen

Inden det store rykind på efterskolernes dag, havde vi inviteret årgang 14/15 til at besøge deres gamle skole.

Det blev til et varmt og dejligt gensyn med en masse glade his’ser fra 14/15. Der blev grinet, delt krammere ud i store mængder, sunget velkendte sange og set billeder og film fra året der gik på HIS.

gammel elevdag for 1415

krammer 1415

krammer2 1415

Kæmpe indsats til ‘Stafet for Livet’ i Haslev

Haslev Idrætsefterskole havde slået lejr og skolen var rykket med soveposer, bivuak og ‘køkken’ til arealerne omkring gymnasiet i 24 timer fra lørdag til søndag.

Regn og blæst blev trodset med højt humør, sammenhold og udholdenhed, da 34 elever og fire lærere løb og gik ikke mindre end 3808 runder á 425 meter til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Det svarer til, at hver enkelt i gennemsnit har flyttet sig 42,9 km  – SÅDAN!

 

 

HIS stafet for livet

Så er årgang 15/16 for alvor rykket ind på HIS

Den første uge har stået i introens tegn med en skøn blanding af vi-skal-lære-hinanden-at-kende aktiviteter og hardcore facts sengetider, halregler, skemaer og meget mere.

Det tegner godt:-)

11807283_803760373026780_878118103057823947_o opstart 15 16 opstart 15 16

 

Ny håndboldlærer på HIS

Vi er rigtig glade for at kunne byde velkommen til Mike Poulsen, som efter sommerferien har sagt ja til at blive en del af vores lærerteam på HIS som ny håndboldlærer.

Mike skal varetage træningen af vores håndbolddrenge. Mike er pt. ungdomstræner i Køge Håndboldklub og har selv en fortid som liga- og divisionsspiller. Derudover skal Mike undervise i matematik, hvilket han også gør i sin nuværende stilling som lærer på Mindehøjskolen.

Velkommen Mike – vi glæder os og ser frem til, at du bliver en del af HIS.

“Om lidt bli’r her stille” sang alle HIS’erne årgang 14/15 som afslutning på den allersidste fest i fredags – og nu er her MEGET stille på HIS.

Årgang 14/15 er sendt på sommerferie og videre derfra ud i verden for at udleve drømmene og opleve, at vingerne bærer.

Tak til alle jer skønne unge mennesker, der valgte at dele et af jeres dyrebare år med alle os på HIS – vi ønsker jer alt det bedste!

Det der nu er tilbage af årgang 14/15 er skolens medarbejdere, der på højtryk lukker ned og bygger op, så vi er klar til at modtage et nyt elevhold med åbne arme – vi glæder os!

TS tale sidste dag1

bålhyggeDer krammes Amanda tale

 

Tusind tak for besøget til alle jer, der kiggede forbi til weekendens majstævne på HIS

Allstar kamp volley

Der blev grinet, krammet og snakket til den store guldmedalje til majstævnet, der er HIS’ernes gensynsdag for gamle elever.

Som noget nyt i år blev der spillet allstar kamp i volleyball – lærerne mod et hold af gamle elever. ‘Desværre’ for de få og ‘juhu’ for de mange, blev det med en sejr til de gamle elever.

På glædelig gensyn til næste år.

 

Volley-pigerne netop hjemvendt med bronzemedaljer om halsen fra DM i Hørby.

Det var en flok trætte og stolte volleypiger, der returnerede til HIS i går aftes medbringende bronzepokal og -medaljer.

volley3

Efter en 2. plads i den indledende runde vandt pigerne deres kvartfinale, men mødte så Ikast Idrætsefterskole – de senere vindere af DM – i semifinalen, som de måtte se sig besejrede af. HIS-pigerne gav dem dog kamp til stregen og vandt efterfølgende bronzekampen over Koldingegnens Idrætsefterskole.

TILLYKKE!!

volley1 volley3

 

 

 

 

 

Guld og bronze til DM i basket for efterskoler

Både pigerne og drengene har til DM i basket kæmpet sig til medaljer. Bronze til pigerne og guld blev det til til drengene. Her ses en flok glade HIS’er og en meget stolt træner Leif.

STORT TILLYKKE

Piger bronze basket 2015

Drenge guld basket 2015

 

Vores håndbold-piger har netop kvalificeret sig til DM ved at slå SIE med 18-17. TILLYKKE!!

 

HIS gav den gas til Sjællandske Efterskolers Gymnastikdag i Slagelse

En propfyldt Antvorskovhal var den stemningsfulde ramme, da sjællandske efterskoler viste, hvad de havde brugt vinteren på.

Vi for vores del kan kun være meget stolte af HIS 14/15, der leverede varen til fulde!

Efterskolerne på Sjællands gymnastikdag

 

 

Alle har udfordret sig selv på HIS i temadagene op til påske

‘Livet vil os kun det bedste’ har været overskriften på tre dage med personlig udfordring, fokus på ‘at turde’ eller ikke at turde og opmærksomhed på sig selv og hinanden.

Det har været en blanding af foredrag, gruppearbejde, personlige udfordringer og aktiviteter med den enkelte i fokus.

Her ses fx Casper, som på flotteste vis gennemførte sin udfordring til sig selv – et marathon.

udfordring6

Ny hjemmeside er gået i luften

Vi er super stolte over at kunne præsentere vores nye hjemmeside, som over den næste periode vil blive yderligere opdateret med gallerier, videoer og de sidste detaljer.